Božična večerja

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8702

13. dec 2005 12:39

Letos bo naš predbožični večer suh oz. bo kar švedska miza. To zaradi tega, ker se bom bolj osredotočila na božično kosilo, saj sem povabila še nekaj ljudi: 12 odraslih in 4 otročka (1 dojenček). Gobova juha v kruhovih skodelicah (seveda, če jih bom dobila in če ne bodo predrage) Sarma Pečena svinjska rebrica in vratovina Pečena polnjena telečja prsa Mlinci Musaka od pohanih paprik Praženi šampinjoni s česnom Zeljnata solata Pečene paprike s česnom Pogača Pozdravček!

župca  

član od: 12.5.2004

sporočila: 348

13. dec 2005 19:40

Za božično večerjo vedno pripravim nekaj posebnega pa ni nujno, da je to tudi zahtevno. Predvsem je to večerja ob svečah in lepo okrašeni mizi, na jelki so prižgane lučke. Običajno naredim kaj lahkega za začetek, npr. prekajen losos v porovi omaki, zatem pa npr. pršut z več različnimi siri, lososov carpacio, različne lahke omake in solatke, za dekoracijo in tudi za pojesti zraven pa še mandarine, suhe marelice in orehi. Da ne pozabim še na kakšen poseben kruh iz množice receptov na kulinariki. Če imajo ostali v družini kakšno željo, vsekakor upoštevam. Za sladico pa kremne rezine ali kakšna rolada ali sadno-skutno pecivo ali kaj podobnega vendar ne presladkega. Kot sem rekla, vsako leto je malce drugače, nič pretežkega, da potem ne moremo spati, buteljka ali dve dobrega vina poskrbi za še boljšo voljo, za dobro prebavo, dopolni okus hrani in poskrbi za dobro spanje (hik). Vsem želim prijetno in okusa polno božično večerjo.

župca  

član od: 12.5.2004

sporočila: 348

13. dec 2005 20:15

Hej, ligojna, je to tvoj izdelek? Prav čudovita je in tudi njena vsebina. Kaj pa imaš vse notri?

julia  

član od: 5.12.2004

sporočila: 513

14. dec 2005 10:27

Prti nas je tradicionalen mesni foundi. julia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti